Search
Close this search box.

Wat is herstel coaching?

Herstel coaching is een begeleidingsprogramma dat tot doel heeft jou te helpen een leven te leiden zonder de pijn, verdriet en ellende van verslaving. Bij First Change begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om van een verslaving af te komen en we staan klaar om je hierbij te ondersteunen. Samen met jou leren we wat jouw triggers zijn, hoe ze invloed uitoefenen en hoe je ze in de toekomst kunt weerstaan om een terugval te voorkomen.

Eén op één begeleiding door First change

First Change is dé specialist op het gebied van herstel van verslaving. Dankzij onze ervaringsdeskundigen en professionele hulpverleners helpen we je om weer te worden wie je echt bent. Onze herstel coaching biedt één-op-één begeleiding die doelgericht, intensief en actiegericht is. We stappen actief in jouw leven om samen met jou veranderingen teweeg te brengen op een proactieve manier.

Het doel is om de verslaving definitief een halt toe te roepen.

Wij gaan voor je aan de slag!

De hulp die we hieronder noemen, zijn manieren waarop we kunnen helpen bij allerlei problemen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! We zorgen ervoor dat we iedereen helpen op een manier die bij hem of haar past.

Actief gebruik

Wat we doen: We kijken naar de dingen die ervoor zorgen dat een verslaving word geactiveerd. Dit kunnen mensen zijn, spullen, plekken, geurtjes, geluiden en dingen die vroeger gebeurd zijn. Als we dat weten, bedenken we hoe we het anders kunnen gaan doen.

Geldproblemen

Wat we doen: We maken een overzicht van alle financiële zaken. Zo snappen we beter hoe het zit. Dan kunnen we actie ondernemen, bijvoorbeeld door te regelen dat er in kleine stukjes wordt betaald aan mensen die je geld schuldig bent. Als het nodig is, vragen we hulp aan iemand die heel goed is met financiële zaken. (budgetcoach)

Relaties met familie/vrienden/partners

Wat we doen: We gaan met je praten om te ontdekken wat je graag wilt. We helpen je om betere banden met mensen op te bouwen en je beter te voelen.

Problemen op het werk

Wat we doen: We praten met de werkgever om op een goede manier samen te werken. Zo zorgen we voor een fijne werkomgeving.

Fysieke problemen

Wat we doen: We regelen een afspraak bij de dokter of een specialist om een medische check te doen.

Het belang van 12-Stappen meetings in herstel

Een belangrijk onderdeel van ons herstel coachingstraject is het bijwonen van 12-stappen meetings. Dit doen we samen, zodat je je gesteund voelt en niet alleen bent in je herstelproces. De 12-stappen methode is essentieel voor langdurig herstel en we adviseren je dan ook om zoveel mogelijk meetings bij te wonen. 

Tijdens deze meetings zul je andere mensen ontmoeten die ook herstellen van hun verslaving en zelfs al een nieuwe manier van leven hebben gevonden.

Jouw coach helpt je ook bij het vinden van een sponsor. Deze sponsor is iemand die al langere tijd clean is en jou met het

12-stappen programma helpt.

Kies voor herstel coaching en geef jezelf de kans op een vrij en gelukkig leven zonder verslaving.

Neem vandaag nog contact met ons op en begin jouw reis naar herstel.

Waarom is herstel coaching met First Change een goed idee?

Eén-op-één begeleiding door ervaren coaches

Ten eerste biedt herstel coaching één-op-één begeleiding. Dit betekent dat je de volledige aandacht en ondersteuning krijgt van een ervaren coach. Ze begrijpen wat je doormaakt, omdat ze zelf ervaringsdeskundigen zijn. Ze kennen de uitdagingen, maar ook de mogelijkheden die herstel met zich meebrengt. Door samen te werken met een coach, kun je jouw persoonlijke triggers identificeren en leren hoe je ermee om kunt gaan. Dit is een essentieel onderdeel van het herstelproces, omdat het je helpt om terugval te voorkomen.

Actiegerichte aanpak voor concrete veranderingen

Daarnaast biedt herstel coaching een op actie gebaseerde aanpak. Het is niet alleen praten over verandering, maar ook daadwerkelijk stappen zetten in de richting van herstel. Samen met je coach zul je concrete doelen stellen en werken aan het doorbreken van oude patronen. Dit kan betekenen dat je nieuwe gezonde gewoonten ontwikkelt, positieve relaties opbouwt en nieuwe vaardigheden leert om met moeilijke situaties om te gaan. Door actief aan de slag te gaan, vergroot je de kans op langdurig herstel.

Actiegerichte aanpak voor concrete veranderingen

Een ander belangrijk aspect van herstelcoaching is de integratie van 12-stappen meetings. Deze meetings bieden de mogelijkheid om anderen te ontmoeten die dezelfde weg bewandelen als jij. Het delen van ervaringen en inzichten met lotgenoten kan enorm waardevol zijn. Bovendien zul je via deze meetings ook de kans krijgen om een sponsor te vinden. Een sponsor is iemand die al langere tijd clean is en je door het 12-stappen programma kan begeleiden. Ze zullen je ondersteunen, aanmoedigen en je helpen bij het vinden van nieuwe manieren om een vrij en gelukkig leven te leiden zonder verslaving.

Je staat er niet alleen voor!

Heb je zelf hulp nodig voor jouw verslaving? Of maak je je zorgen over iemand in je omgeving? Neem dan contact met ons op.